Bike Helmet Concept - Gladiat8r


Αυτό το κράνος είναι μια ιδέα που ταιριάζει απόλυτα στον Gladiat8r. To Bike Helmet Concept είναι σαφώς εμπνευσμένo από τα κράνη της αρχαίας Ρώμης και διαθέτει προσεγμένες αποστάσεις "ribcage" οι οποίες διανέμουν το βάρος σε όλη την επιφάνεια του κράνους με αποτέλεσμα τη μείωση της τριβής. Η γέφυρα της μύτης και τα αυτιά χρησιμοποιούνται για στήριξη . Το πλαίσιο θα τεθεί σε 3 διαφορετικά μεγέθη και θα μπορεί να ρυθμιστεί.

Philippe Starck: Motor Yacht A



O Philippe Starck σχεδίασε ένα σκάφος με τον Martin Francis για ένα Ρώσο δισεκατομμυριούχο, τον Andrey Μelnichenko. Το motor yacht A είναι 119 μέτρα μήκος και βάρος περίπου 5.500 τόνους. Θυμίζει σαφώς πολεμικό υποβρυχίο..!

Lacoste Shows Future Of Tennis

To celebrate its 75th anniversary, Lacoste ivites you to imagine how tennis will be played in the future, 75 years from now.


My name is "Stratos"

Ο Μπρούνο Ντελοσού είναι «υπεύθυνος» για την δημιουργία του... φανταστικού, Bugatti Stratos.

Ο Γάλλος σχεδιαστής δίνοντας έμφαση στην εμφάνιση και το design, κατάφερε να δημιουργήσει ένα φουτουριστικό concept αυτοκίνητο, προσθέτωντάς του πινελιές από το παρελθόν.

Παρατηρώντας το Stratos κάποιος θα διαπιστώσει πως στο ξεχωριστό μοντέλο υπάρχουν επιρροές από το Bugatti Type 57 Atlantic, όπου για πολλούς αποτελεί ένα από τα τα πιο όμορφα αυτοκίνητα όλων των εποχών.

Ο Μπρούνο υποστηρίζει πως για τις ανάγκες του σχεδιασμού του μπροστινού μέρους του μοναδικού Bugatti, «δανείστηκε» στυλιστικές γραμμές από το Alfa Romeo 6C 2500 Mille Miglia.

Tέλος δεν θα μπορούσε να μην παραδεχθεί πως η πρώτη εικόνα που του έρχεται στο μυαλό κοιτώντας το δημιούργημά του, είναι αυτή ενός άλλου ξεχωριστικού μοντέλου, του BMW-powered Weismann MF4 Roadster.

Design Central Train Station, Netherlands

Η Mecanoo Architects σχεδιάζουν το Δημαρχείο και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό για την πόλη του Delft, στις Κάτω Χώρες. Το πρώτο επίπεδο θα είναι από γυαλί-ceilinged, ενω ακόμη και τα υπόγεια επίπεδα θα δίνουν την αίσθηση της διαφάνειας και του φωτός. Τα αψιδωτά ανώτατα όρια, οι καμάρες και έντονη χρήση του λευκού και του γαλάζιου, θα ελαφρύνουν το βάρος στην οπτική του συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει 30.000 τετραγωνικά μέτρα δημόσια αίθουσα. Η τετραετής κατασκευή θα ξεκινήσει το επόμενο έτος.

Πρόσφατα, η Mecanoo κέρδισε το διαγωνισμό για το σχεδιασμό του νέου στρατηγικού σχεδίου για την κεντρική επιχειρηματική περιοχή στο Shenzhen της Κίνας. Η περιοχή θα περιλαμβάνει 8.000 σπίτια και 400.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων.

Waterworld Hotel

Το ξενοδοχείο Waterworld στην Κίνα, "τιμά" το όνομά του, καθώς είναι χτισμένο σε ένα θαλάσσιο πάρκο και είναι φτιαγμένο από τα φυσικά υλικά που υπήρχαν εκεί. Εκτός από τα 400 "φυσικά" δωμάτια του, στο θαλασσινό αυτό resort μπορεί κανείς να χαλαρώσει σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες κάτω από την επιφάνεια του νερού!Η κατασκευατική εταιρία Atkin's κέρδισε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής για αυτό της το δημιούργημα!

Ηeart in Heart

Η παρούσα έκθεση προϋποθέτει μια κυρίαρχη στις μέρες μας μουσειολογική στρατηγική, σύμφωνα με την οποία καλούμαστε να ξανασκεφτούμε τη συλλογή, την καρδιά ενός μουσείου, σαν ένα διαρκώς μετακινούμενο πεδίο νέων σχέσεων μεταξύ των έργων, ή κατά την ορολογία ενός σύγχρονου στοχαστή, όπως ο Homi Bhabha, με όρους «μεταβασιμότητας» και μετάφρασης. Μέσα από τη διαδικασία πολιτισμικής μετάφρασης οι αρχικές προθέσεις των έργων μετακινούνται και επανεγγράφονται σε νέα ερμηνευτικά περιβάλλοντα, η ιστορία τους ξαναδιαβάζεται σε νέες συνθήκες, νέες αφηγήσεις, ταυτότητες και σημασίες αναδύονται, παρελθόν και παρόν αναδομούνται το ένα μέσα στο άλλο. Μέσα από μια τέτοια δυναμική αντίληψη και κινητικότητα, η συλλογή γίνεται μια ανοιχτή πραγματικότητα, που αναδεικνύεται στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, και η μετάφραση, το συνεχές πέρασμα των διαχωριστικών γραμμών, η μόνη δυνατότητα που της επιτρέπει να επιζήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, η έκθεση heart in heart επιθυμεί πριν απ’ όλα να δημιουργήσει έναν αφηγηματικό τόπο προσέγγισης και συνεύρεσης έργων και καλλιτεχνών της μόνιμης συλλογής, ένα νέο, προσωρινό, μεταφορικό ενδιαίτημα. Μέσα από σύγχρονα και παλαιότερα έργα που συνομιλούν, συγκρούονται, αποθηκεύουν μνήμες και αγγίγματα, και σε κάθε περίπτωση ανοίγονται σε νέες αναγνώσεις και ταυτίσεις, επιτρέπει τη δημιουργία συχνά αδιόρατων και κρυφών διασυνδέσεων μεταξύ τους αλλά και μια αφήγηση που κρύβει και αποκαλύπτει ταυτόχρονα μέσα από τις εικόνες και τις λέξεις των άλλων. Ο θεατής καλείται να διεισδύσει στα μυστικά και τις εκθεσιακές κρυπτογραφήσεις, με το κλειδί που του προσφέρει η δική του ευαισθησία και εμπειρίες αλλά και τα ίδια τα έργα με όσα λένε και όσα αποσιωπούν. Κρυμμένοι κώδικες, προσωπικά ημερολόγια, αυτοβιογραφικές αφηγήσεις, ενδόμυχες εξομολογήσεις, ερωτικές επιστολές και ιστορίες, φόβοι, επιθυμίες και συναισθήματα επιτρέπουν να εξερευνήσουμε μια συγκινησιακή τοπογραφία όπου το ιδιωτικό διασταυρώνεται με το δημόσιο, αλλά και να αναρωτηθούμε πάνω στις διαχωριστικές τους γραμμές στην εποχή μας.

Διάρκεια: 11/6/2009-11/10/2009
Χώρος:
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Γιώργος Δρίβας: (Un-)documented

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Γιώργου Δρίβα με τίτλο (un-)documented η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Ιουνίου 2009 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2009.

Παρουσιάζεται για πρώτη φορά η τριλογία Social Software (2005-2009) που αποτελείται από τα Beta Test, (2005), Case Study (2007) και Development Plan (2009), το έργο Closed Circuit (2005) καθώς και η νέα βιντεοεγκατάσταση με τίτλο Empirical Data, σε συμπαραγωγή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.


Ο Γιώργος Δρίβας δημιουργεί αφηγηματικά βίντεο που αποτελούνται από ασπρόμαυρες ψηφιακές φωτογραφίες, κείμενο σε μορφή διάτιτλων, μουσική και ήχο. Με φωτογραφική τεχνική αρτιότητα και με αντικειμενική, σχεδόν επιστημονική γλώσσα, ο Δρίβας αφηγείται ιστορίες που θίγουν θέματα αποξένωσης, κοινωνικής προσαρμογής, υπόσχεσης αλλά και ματαίωσης διαπροσωπικών και ερωτικών σχέσεων σε μια κοινωνία επιτήρησης.

Ο Γιώργος Δρίβας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση στο Εθνικό & Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου απεφοίτησε το 1994. Το 1998 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Freie Universitaet του Βερολίνου (Film and Media Studies). Έχει παρουσιάσει έργα του στις εκθέσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Transexperiences Greece 2008, στο Πεκίνο και Σε ενεστώτα χρόνο, Νέοι Έλληνες καλλιτέχνες. Συμμετείχε και βραβεύτηκε σε πολλά φεστιβάλ όπως στο VII Media Art Forum, XXVII Moscow International Film Festival, στο πρώτο Zebra International Poetry Film Festival στο Βερολίνο και στο New York EXPO, New York exposition of film and video shorts. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και το Βερολίνο.

Διάρκεια: 11/6/2009-6/9/2009

Γιάννης Bach Σπυρόπουλος

Πρόκειται για μία έκθεση ζωγραφικής του γνωστού και πολυσχιδούς καλλιτέχνη με πλούσιο έργο στο χώρο της μουσικής, του λόγου, του θεάτρου και του κινηματογράφου. Με την προτροπή της Titanium Yiayiannos Gallery, ο Γιάννης Bach Σπυρόπουλος αποφάσισε να παρουσιάσει την τελευταία του εικαστική παραγωγή που απαρτίζεται από έργα (ψυχογραφίες) κυρίως αφιερωμένα σε μεγάλους δημιουργούς όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιάννης Χρήστου, η Μαρία Κάλλας και σε καταστάσεις της Jazz μουσικής.

Ο Γιάννης Bach Σπυρόπουλος ζωγράφιζε από πολύ μικρός, κρυφά από τη μουσική. Το ζωγραφικό του ιδίωμα και η εκφραστική του, παρ’ όλο που μένουν ανένταχτα, μπορούμε να τα αναζητήσουμε σε εκείνη τη δραματική περιοχή ανάμεσα στον βαθύ και τραγικό εξπρεσιονισμό και στην ακατέργαστη τέχνη του περιθωρίου (Art Brut).

06.07.2009 - 25.07.2009

Zaha Hadid in the rhythm of J S Bach


Η αρχιτεκτονική της Zaha Hadid Architects δημιούργησε ένα μοναδικό μουσικό χώρο,ειδικά σχεδιασμένο ώστε να φιλοξενήσει μουσικές (solo) παραστάσεις των έργων του Johann Sebastian Bach.

Ένας ογκώδης "δι'αδρομος" στροβιλίζεται στον χώρο, κάμτοντας οπτικά και χωρικά ερεθίσματα ως αναφορά στις μοναδικές σχέσεις που έχουν οι μελωδίες του Bach. Καθώς ο "διάδρομος" ορθώνεται και πάνω από τον μουσικό, εντάσεται στο έδαφος και περικυκλώνει το κοινό. Ο υπαρκτός ορθογώνιος χώρος στον οποίο βρισκεται και εντάσεται αυτή η αρχιτεκτονική εφαρμογή, σμιλεύεται σε κυρτές επιφάνειες που επικοινωνουν και αντιπαλεύονται στα όρια του χώρου.


"Το design εντάσει την πολυπλοκότητα του εργου του Bach μέσα από την ρευστή λογική των φορμών και την αυστηρότητα της στρουκτουριστικής λογικής. Μία απλή, συνεχής επιφάνεια επενδεδυμένη με ύφασμα που περιπλέκεται γύρο από τον εαυτό της, δημιουργώντας πολυεπίπεδους χώρους που περιβάλλουν το κοινό και τους μουσικούς σε ένα ενδότερο, εύπλαστο χώρο" δήλωσε η Hadid .

Erotica 4 ever

Το Bacaro φιλοξενεί στον χώρο του την Gallery «Spilioti Projects». H εικαστικός Τέση Σπηλιώτη έχει αναλάβει τη διοργάνωση και την επιμέλεια εκθέσεων ζωγραφικής, γλυπτικής, multimedia, εγκαταστάσεων, φωτογραφίας, χρηστικών αντικειμένων design, performance και special events, καθώς και διαδραστικών projects που θα μπορούσαν να περιλάβουν ακόμα και τους πελάτες του εστιατορίου ως κοινό.

Η έμφαση δίδεται στις συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες, επιμελητές και θεωρητικούς τέχνης για την πραγματοποίηση διαφόρων events που θα αναδεικνύουν και θα συμπληρώνουν τις εκθέσεις. Η γκαλερί λειτουργεί ως εμπορικός χώρος, αυτόνομα αλλά και ως αναπόσπαστο τμήμα του Bacaro, καλύπτοντας ένα μέρος του αιθρίου και του bar-restaurant.

Με αυτό τον τρόπο, από τη μία πλευρά, το Bacaro κάνει την τέχνη πιο προσβάσιμη ενώ, από την άλλη, η τέχνη προσδίδει στο χώρο έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα είναι η εξοικείωση και η επαφή του κοινού με πολλές εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης ως μέρος της καθημερινότητάς του.

Εγκαίνια: Πέμ. 9/7, 8.30 μ.μ. Μέχρι 30/7
Δευτ.-Παρ. 12 μ.-7.30 μ.μ.