Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2008

Τα Βραβεία αφορούν πραγματοποιημένο έργο στην Ελλάδα, είναι τρία, απονέμονται κάθε τέσσερα χρόνια και αφορούν τρεις διαφορετικές κατηγορίες χωρίς αξιολογική διαβάθμιση. Η πρώτη κατηγορία αφορά την κατοικία, η δεύτερη τα έργα με εντολοδόχο φορείς του δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα και η τρίτη όλα τα άλλα έργα που δεν εμπίπτουν στις δύο πρώτες κατηγορίες.Στόχος των Βραβείων Αρχιτεκτονικής είναι η επισήμανση και η ανάδειξη εκείνων των σύγχρονων αρχιτεκτονικών πραγματοποιήσεων των οποίων ο κατασκευαστικός, τυπολογικός και μορφολογικός χαρακτήρας, καθώς και η ένταξη στο περιβάλλον, συνθέτουν μια δημιουργική πρόταση με ανανεωτικά στοιχεία, στο πλαίσιο του υφιστάμενου δομημένου περιβάλλοντος.
Για το 2008, την τρίτη διοργάνωση των Βραβείων Αρχιτεκτονικής, η διεθνής επιτροπή απένειμε τα εξής βραβεία: ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κατοικία στο ΨυχικόΠαντελής Νικολακόπουλος ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑνάπλαση νέας παραλίας: πράσινα δωμάτια στο θαλάσσιο μέτωπο της ΘεσσαλονίκηςΠρόδρομος Νικηφορίδης - Μπερνάρ Κουόμο, Atelier R. Castro, S. Denissof ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑThe Breeder GalleryΓραφείο 405 - Άρις ΖαμπίκοςΣυνεργάτης: Πουλχερία Τζόβα
Η έκθεση θα περιλαμβάνει όλες τις συμμετοχές, ώστε να καταγραφούν οι τάσεις της ελληνικής αρχιτεκτονικής της τελευταίας πενταετίας.
Επιμέλεια έκθεσης: Νίκος Καλογεράς Μαριάννα Μηλιώνη
Διάρκεια: 15/04/2009 - 07/06/2009
Χώρος: Αθήνα Μουσείο Μπενάκη Κτηριο οδού Πειραιώς
Διοργάνωση: Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, Μουσείο Μπενάκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου