“Purgatorio – Καθαρτήρι” της Mariaelena Palloni


 Η ART 10 GALLERY εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Purgatorio – Καθαρτήρι” της Mariaelena Palloni την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, στις 8 μμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.


Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Mariaelena Palloni με θέμα το “Καθαρτήρι” από τη “Θεία Κωμωδία” του Δάντη. Για τη Mariaelena Palloni “η ζωή μας στη σύγχρονη κοινωνία είναι ένα επίγειο καθαρτήριο από το οποίο όλοι μας καλούμαστε να περάσουμε πριν καταλήξουμε στον παράδεισο ή την κόλαση”. Στα έργα της παρουσιάζονται ορισμένοι από τους βασικούς χαρακτήρες του Καθαρτηρίου της Θείας Κωμωδίας με μια θεατρική ενδυματολογικά και σκηνογραφικά άποψη.


Η Mariaelena Palloni σπούδασε σκηνογραφία – ενδυματολογία στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης, διακόσμηση βιτρίνας στη σχολή Mariotti και Fashion Design και σκιτσογραφία στην Αθήνα.

Έχει διδάξει γραφιστική, ενδυματολογία και ζωγραφική σε ιδιωτική σχολή μόδας και συνεργαστεί ως Fashion Designer – Stylist σε οίκους μόδας στην Αθήνα. Μεταξύ 2000 – 2003 εργάστηκε στη Ρώμη ως βοηθός σκηνογράφος – ενδυματολόγος στο θέατρο Vascello και στον κινηματογράφο στις ταινίες “Πινόκιο” του Roberto Benigni, “Malena” του Giuseppe Tornatore και “Elizabeth I – The Virgin Queen” του Shekhar Kapur. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς σκηνογραφίας και κόμικς αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε αντικείμενα, έπιπλα και κοσμήματα. Στην ART 10 GALLERY παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής.


Εγκαίνια:
Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, 8 μμ
ART 10 GALLERY – ΛΕΜΠΕΣΗ 10 ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ – ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Τηλέφωνο: 210 92 20 181
www.art10gallery.com email: info@art10gallery.com

Διάρκεια έκθεσης: 
Από 1 μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2010

Ώρες λειτουργίας 
Δευτέρα , Τετάρτη, Σάββατο 10:00-16:00
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 11:00 – 20:00

Είσοδος
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου