Γιώργος Δρίβας: (Un-)documented

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Γιώργου Δρίβα με τίτλο (un-)documented η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Ιουνίου 2009 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2009.

Παρουσιάζεται για πρώτη φορά η τριλογία Social Software (2005-2009) που αποτελείται από τα Beta Test, (2005), Case Study (2007) και Development Plan (2009), το έργο Closed Circuit (2005) καθώς και η νέα βιντεοεγκατάσταση με τίτλο Empirical Data, σε συμπαραγωγή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.


Ο Γιώργος Δρίβας δημιουργεί αφηγηματικά βίντεο που αποτελούνται από ασπρόμαυρες ψηφιακές φωτογραφίες, κείμενο σε μορφή διάτιτλων, μουσική και ήχο. Με φωτογραφική τεχνική αρτιότητα και με αντικειμενική, σχεδόν επιστημονική γλώσσα, ο Δρίβας αφηγείται ιστορίες που θίγουν θέματα αποξένωσης, κοινωνικής προσαρμογής, υπόσχεσης αλλά και ματαίωσης διαπροσωπικών και ερωτικών σχέσεων σε μια κοινωνία επιτήρησης.

Ο Γιώργος Δρίβας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση στο Εθνικό & Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου απεφοίτησε το 1994. Το 1998 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Freie Universitaet του Βερολίνου (Film and Media Studies). Έχει παρουσιάσει έργα του στις εκθέσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Transexperiences Greece 2008, στο Πεκίνο και Σε ενεστώτα χρόνο, Νέοι Έλληνες καλλιτέχνες. Συμμετείχε και βραβεύτηκε σε πολλά φεστιβάλ όπως στο VII Media Art Forum, XXVII Moscow International Film Festival, στο πρώτο Zebra International Poetry Film Festival στο Βερολίνο και στο New York EXPO, New York exposition of film and video shorts. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και το Βερολίνο.

Διάρκεια: 11/6/2009-6/9/2009

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου