Στη Δυναμική της Εικόνας

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009 ανοίγει για το κοινό στο ΄Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ. Θεοχαράκη η έκθεση Στη Δυναμική της Εικόνας με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων σημαντικών συγχρόνων Ελλήνων δημιουργών.

Στα πλαίσια του «αιώνα της εικόνας», ο στόχος της έκθεσης είναι διττός: Πρόκειται αρχικά, για μια πρόταση αποκατάστασης της αισθητικής έννοιας της εικόνας -λόγω της αποδυνάμωσής της- από τις υπερβολές των τεχνολογικών μέσων. Αποκατάσταση που επιχειρείται μέσα από την εξακριβωμένη «δυναμική» του έργου δεκατεσσάρων απόλυτα καταξιωμένων δημιουργών. Πρόκειται επίσης για την επισήμανση μέσα από τις συνθέσεις των καλλιτεχνών, που ανήκουν σε δύο καίριες για τα εικαστικά της Ελλάδας γενιές -τη γενιά του Πολέμου και την αμέσως μεταπολεμική γενιά- των θεμελιακών χαρακτηριστικών που τεκμηριώνουν την ξεχωριστή προσωπικότητα της σύγχρονης τέχνης της χώρας μας. Προσωπικότητα που είναι ικανή να αντισταθεί σε κάθε ισοπεδωτική παγκοσμιοποίηση.

Στα έργα των δημιουργών που συμμετέχουν εντοπίζουμε όχι μόνον μια αλλά πολλές αντιπροσωπευτικές πτυχές της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν στο ενεργητικό τους ατομικές εκθέσεις σε σημαντικά Πολιτιστικά Ιδρύματα και Κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και πολυάριθμες συμμετοχές στις κυριότερες διεθνείς εκθέσεις.

Πρόκειται για τους: A.Ακριθάκη, Π.Γουλάκο, Μ.Ζαμπούρα, Θεόδουλο[Γρηγορίου], Μ.Θεοφυλακτόπουλο, Β.Θεοχαράκη, Τ.Καραγεώργη, Μ. Λεβεντάκου, Μ.Μανουσάκη, Γ.Μπουτέα, Τρ. Πατρασκίδη, Μ. Σπηλιόπουλο, Π.Χαραλάμπους και Ν.Χουλιαρά.

Επιμέλεια έκθεσης: Δρ. Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν, Ιστορικός Τέχνης-Τεχνοκριτικός
Διάρκεια έκθεσης: 5 Iουνίου-20 Σεπτεμβρίου 2009

Ωράριο λειτουργίας: Δευτ., Τετ., Παρ., Σαβ., Κυρ. 10:00-18:00, Πεμ. 10:00-22:00, Τρίτη κλειστά.

Θερινό ωράριο λειτουργίας (Ιούλιος-Αύγουστος): Δευτ., Τετ., Παρ., Σαβ., Κυρ. 10:00-18:00, Πεμ. 10:00-22:00, Τρίτη κλειστά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου