ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Ε.Ε.

Φαντάσου πως ψωνίζεις στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου. Είσαι σε αναζήτηση ενός συγκεκριμένου βιολογικού προϊόντος, για να ολοκληρώσεις το αποψινό τέλειο και θρεπτικό σου δείπνο. Βλέπεις την ετικέτα στο φρέσκο βιολογικό γάλα, ψωμί ή μυρωδάτο φρούτο και σκέφτεσαι: Αυτό το λογότυπο βιολογικών προϊόντων είναι και πρωτότυπο και έξυπνο.

Τον Ιούλιο του 2010 θα παρουσιαστεί ένα νέο λογότυπο της ΕΕ για βιολογικά προϊόντα για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αντίθεση με το υπάρχον λογότυπο της ΕΕ για βιολογικά προϊόντα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί προαιρετικά, η χρήση του νέου λογοτύπου θα είναι υποχρεωτική για όλα τα προσυσκευασμένα βιολογικά προϊόντα, τα οποία προέρχονται από τα 27 κράτη μέλη.

Το νέο λογότυπο θα αποτελεί ένδειξη για τους Ευρωπαίους καταναλωτές ότι το βιολογικό προϊόν έχει επιτύχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο ποιότητας, το οποίο και είναι σταθερό σε ολόκληρη την ΕΕ. Το λογότυπο βεβαιώνει ότι το προϊόν στο οποίο εμφανίζεται είναι βιολογικό- από το αγρόκτημα στο πιάτο σου.

Όλοι οι σπουδαστές σχεδίου ή τεχνών της ΕΕ καλούνται να υποβάλλουν τα πιο καινοτόμα σχέδιά τους στο διαγωνισμό για το νέο λογότυπο βιολογικών προϊόντων. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε κάποια ακαδημία, πανεπιστήμιο ή κολλέγιο ενός από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Οι συμμετοχές θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 25η Ιουνίου 2009.

Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από κορυφαίους επαγγελματίες σχεδίου και ειδικούς βιολογικής καλλιέργειας πρόκειται να δημιουργήσει τον αρχικό κατάλογο τελικής επιλογής των συμμετοχών, ο οποίος θα παρουσιαστεί στην παρούσα ιστοσελίδα. Σε μια συναρπαστική διαδικτυακή ψηφοφορία, το ευρωπαϊκό κοινό θα επιλέξει το αγαπημένο του λογότυπο, το οποίο και θα εμφανίζεται σε εκατομμύρια μελλοντικά βιολογικά προϊόντα της ΕΕ.

Η συνεισφορά και μόνο στο κίνημα βιολογικών προϊόντων αποτελεί έναν πολύ καλό λόγο για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό Λογοτύπου για Βιολογικά Προϊόντα. Υποστηρικτές της βιολογικής καλλιέργειας πιστεύουν στις βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, οι οποίες ωφελούν τη γη και τα έμβια όντα που ζουν σ' αυτή. Παράλληλα με την προώθηση της περιβαλλοντικής ποιότητας για τις ερχόμενες γενιές, η οργανική τροφή είναι απλά πεντανόστιμη! Και επιπλέον, η νίκη σας στο διαγωνισμό θα μπορούσε να αποτελέσει ορόσημο στην εξέλιξή σου ως σχεδιαστή.

Οι τρεις πρώτοι νικητές θα κερδίσουν βραβεία αξίας:

* Πρώτο βραβείο 6.000 ευρώ
* Δεύτερο βραβείο 3.500 ευρώ

* Τρίτο βραβείο 2.500 ευρώ


Θα προσκληθούν επίσης στην επίσημη τελετή απονομής βραβείων του διαγωνισμού, η οποία θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες το καλοκαίρι του 2010.

Αφήσου στη δημιουργική σου σκέψη και στείλε μας τα καλύτερά σου σχέδια σήμερα κιόλας!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου